Corona protocol

Inleiding

Deze afspraken gelden voor Groenendijk Thuis in Verhuren voor zowel het kantoor als alle betrokkenen en/of vakantiewoningen van Groenendijk Thuis in Verhuren.

Voor specifieke maatregelen wordt verwezen naar de branchegewijze uitwerkingen voor de betrokken recreatiebedrijven opgesteld door Hiswa Recron.

Uitgangspunt is dat de voorwaarden en maatregelen waarop gasten deze bedrijven bezoeken helder en hanteerbaar moeten zijn voor alle recreatie bedrijven, medewerkers en gasten.

Gasten en cliënten behoren zich aan de RIVM- richtlijnen te houden.

De afspraken op kantoor en vakantiewoningen zijn duidelijk herkenbaar aanwezig en zichtbaar.

 

Protocol bepalingen

Voor kantoor:

 1. Hygiëneregels hangen bij de ingang van het kantoor en worden binnen herhaald.
 2. Regels voor gasten staan op onze website (pop-up en/of homepage).
 3. We zorgen dat iedereen minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar kan houden, stoelen en werkplekken zijn op anderhalve meter van elkaar verwijderd.
 4. We communiceren vooraf met onze gasten over de maatregelen op het bedrijf, waarin gezondheidsregels worden besproken.
 5. We zorgen voor maximale hygiëne, zeep, desinfecterende middelen en wijzen gasten op het belang van handen wassen (regels hangen op toilet). We maken regelmatig het kantoor schoon, desinfecteren dagelijks alle deurklinken en toilet en vervangen dagelijks handdoeken en theedoeken.
 6. We beheersen het maximum aantal gasten dat tegelijkertijd op kantoor mag zijn, afgestemd op naleving van de 1,5 meter afstand.
 7. We werken zoveel mogelijk op afspraak, zodat de contacten met gasten gedoseerd kunnen worden en verspreid over de dag.
 8. We geven medewerkers de instructie dat zij gasten aanspreken bij overtreding van de regels.
 9. Medewerkers krijgen een uitgebreide instructie over naleving en handhaving van het protocol.
 10. Als er updates komen op deze afspraken worden die zo snel mogelijk gecommuniceerd door Groenendijk Thuis in Verhuren en via https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19
 11. We blijven in dialoog met de burgemeester, de veiligheidsregio, de politie en de BOA’s over relevante zaken en ontwikkelingen.

Voor de gasten:

 1. Houd 1,5 meter afstand.
 2. Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging (tot 38 C°) en laat u testen.
 3. Blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten en laat u testen.
 4. Schud geen handen.
 5. Lees vooraf de aangescherpte maatregelen van Groenendijk Thuis in Verhuren zowel op de website als in de welkomstmap in het vakantiehuis.
 6. Volg altijd de aanwijzingen van het personeel op.

 

Voor de medewerkers:

 1. Medewerkers die tot een risicogroep behoren en zwangere medewerkers werken zoveel mogelijk thuis.
 2. Houd 1,5 meter afstand.
 3. Schud geen handen.
 4. Hoest en nies in je elleboog en gebruik papieren zakdoekjes.
 5. Was je handen minimaal 6x per dag, volgens de instructie. In ieder geval voor het eten, na toiletbezoek, na het reizen met het openbaar vervoer, na het schoonmaken.
 6. Deel je werkbenodigdheden niet met anderen of desinfecteer voor overdacht.
 7. Houd spullen, materieel, gereedschap e.d. schoon. Bij voorkeur desinfecteren.
 8. Blijf thuis als je een van de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn,lichte hoest, verhoging (tot 38 C°) en laat je testen.
 9. Blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf de 38 C°) en/of benauwdheidsklachten en laat het gezinslid testen.
 10. Draag in openbare ruimtes een mondkapje.

Klik hier voor extra informatie

Klik hier voor Corona protocol schoonmaak